esmaspäev, 10. juuni 2019

Lindudest


Kuna lähedases metsas tehti kevadel arulagedat raiet ja mändide alt võeti peaaegu kogu alusmets maha, ei jäänud linnukestel muud üle, kui otsida pesakohti aedadest. Üks linnupere ehitas pesa postkasti, kuid paraku oli see kehv valik ja pesa tuli maha jätta. Kuna aeg oli varajane, jõudsid nad ilmselt pesa paremasse kohta teha.

Ühel päeval oli postkasti põhjas vaid lehepuru, järgmisel juba pesa - küll on need pisikesed tegelased vilkad ehitajad.

Praegu aga tegutseb meie aias perekond Punarind, kes ehitas pesa katusealuse puuriida sisse. Pojad on juba peast välja ukerdanud ja teevad esimesi lennuharjutusi, vanemad saalivad aga edasi-tagasi, ussikesed-tõugud noka vahel. Küll oli raske neid pildile saada, sest nad ju imepisikesed ja muudkui lendavad rahutult siuh! siia, siuh! sinna. Siiski mõningase kannatusega mingi tulemuse sain.

Punarind



Viimastel aastatel on sagedased külalised aias ka kaelustuvid. Ühel õhtul poseerisid elektrijuhtmel kaks isendit: üks näitas oma saledat siluetti, teine aga tegeles segamatult hügieeniga, suled puhevil, heites mulle aeg-ajalt imestunud pilke, nagu soovides küsida "Pole enne näinud või?".

Kaelustuvi ehk meigas



Ning raudsed linnud joonistasid taevasse risti. Nende valged jäljed ei pane ju kedagi imestama, aga selline nähtus oli minu jaoks esmakordne. Seega, kuna kaamera rippus parajasti kaelas, jäädvustasin.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar